Programma 'Kansen In Werk Carrousel'

Hoewel het met de economie langzaam de goede kant weer op lijkt te gaan, verliezen op dit moment nog veel medewerkers hun baan. Voor steeds meer organisaties zijn outplacementtrajecten te duur. Toch willen ze hun vertrekkende medewerkers wel graag nieuwe toekomstkansen bieden in werk.

samen

Daarom hebben wij een Kansen In Werk Carrousel ontwikkeld, een aantal workshops met verschillende thema’s, allen gericht op het ondersteunen bij het vinden van een nieuwe werkomgeving.

Werkgevers kunnen modulair één of meerdere workshops inkopen voor hun medewerkers om de kans op nieuw werk te vergroten. Inhoud wordt afgestemd op de behoefte van de groep en deze carrousel zullen we ook doorontwikkelen voor open (individuele) inschrijvingen.

Hieronder een inkijkje in een aantal workshops die deel uitmaken van de Kansen In Werk Carrousel:

 • Omgaan met ontslag: Afscheid en verlies gaat over losmaken en weer verdergaan. Wij geven aandacht aan dit proces, zodat het nieuwe, de toekomst, zich volop kan ontwikkelen.
 • Visualiseer je droom(baan): Je baan kwijt, hoe ga je verder? Wij gaan vanuit kansen op zoek naar datgene wat je vanuit je hart het liefste zou doen.
 • Personal Branding: Ken jij jezelf? Hoe kom je over? Hoe word je gezien? Wij laten je zien hoe je je als persoonlijk, authentiek merk op de arbeidsmarkt onderscheidt. 
 • Zelf regie pakken in jouw werk en leven: Ontdek hoe je zelf (weer) het stuur in handen neemt voor jouw (werk)toekomst vol vrijheid.
 • Netwerken: Tweederde van alle vacatures wordt ‘via via’ ingevuld. We leren je hoe je op een prettige manier optimaal gebruik kunt  maken van je netwerk.
 • Talentmanagement: Word je bewust van jouw potentieel en je unieke talenten. En leer ze in te zetten voor (nieuw) werk dat bij je past. Een win-win voor jou en je werkgever. Of voor je eigen bedrijf als ondernemer. 
 • Sollicitatie nieuwe stijl: Als helder is waar je op wilt solliciteren en waarom, hoe doe je dat dan? Tijden zijn veranderd. Krijg bij ons zicht op wat en hoe het werkt in de huidige arbeidsmarkt.
 • Solliciteren met behulp van social media: Wij helpen je social media in te zetten voor jouw online zichtbaarheid en het vinden van jouw nieuwe job. 
 • Personal styling: Straal jij uit wie je van binnen bent? Ben je van binnen en van buiten congruent? Jij leert hoe je kleding beter laat passen met jezelf. Voor een mooiere uitstraling en meer zelfvertrouwen. 
 • Onderscheidend solliciteren: Wij leren je op interactieve wijze hoe je onderscheidend een succesvol en prettig sollicitatiegesprek kunt voeren.
 • Curriculum vitae: Hoe ziet een goed en eigentijds cv er eigenlijk uit? Jij krijgt de tools voor een succesvol cv en gaat actief aan de slag met die van jou.
 • Stempresentatie: Jouw stem is uniek en je stem is de spiegel van de ziel. In de workshop ga je de kracht van jouw stem ontdekken.
 • Kansen in ondernemerschap: Je baan kwijt, maar (altijd al?) ondernemer willen worden? Ontdek je kansen in het ondernemerschap.

 

Referenties
De samenwerking met Heidy en haar collega’s van Kansen in Werk was een feestje! Vanuit de gedachte ‘doe waar je goed in bent’ heb ik Heidy gevraagd mee te denken in de opzet, ontwikkeling en uitvoering van een werk-naar-werk traject ten behoeve van een groep van 11 medewerkers die hun baan kwijtraakt. In een goede wisselwerking en rolverdeling hebben we een 3-tal op maat gesneden workshops georganiseerd; omgaan met ontslag/verlies baan, sollicitatiebrief nieuwe stijl en onderscheidend solliciteren. Met een goed verhaal, sprekende praktijkvoorbeelden en hun enthousiaste manier van presenteren hebben Heidy en haar collega’s een positieve bijdrage geleverd aan het toekomstperspectief van deze groep! Ik kijk met een goed gevoel terug op onze samenwerking. Wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar!  Birgit Meijer van BlinQ in opdracht van REC/Almata Onderwijs.

We schakelden Louise en Heidy al vaker in voor individuele coachingstrajecten. Op het moment dat er een reorganisatietraject aankwam hebben we met Heidy gesproken over in hoeverre Kanseninwerk de medewerkers zou kunnen ondersteunen in het hele proces en de kans op een nieuwe baan kon vergroten. Een reorganisatie is met name voor de medewerkers die weg moeten een grote teleurstelling met al dan niet grote gevolgen. Wat belangrijk was dat zij zo snel mogelijk weer aan het werk zouden komen en dat te faciliteiten. Met Heidy hebben we gesproken over wat een goede aanpak zou zijn en daarin heeft Kanseninwerk een zeer goed aanbod uitgewerkt wat helemaal paste. Ze zijn snel, begrijpen wat er speelt en zijn zeer deskundig. Suzanne Liebeek van IJsselkern in opdracht van Het Oversticht.

Grotendeels verzorgen de Kansendenkers de workshops en de carrousel zelf. Voor bepaalde thema’s schakelen we ook graag andere zelfstandige experts in als dat de kwaliteit van de workshops ten goede komt. Experts op hun vakgebied, die wij kennen en vertrouwen. 

Neem gerust contact met ons op bij interesse, voor meer informatie of een persoonlijk gesprek.